Volg ons ook op Facebook en Instagram

Op deze pagina kunt u de laatste nieuwsberichten vinden van onze vereniging. • Ente van Veen pakt tweede prijs in Balkbrug

  Vandaag werd er in Balkbrug het evenement ‘Paard 2022’ georganiseerd. Een mooi groot  meerdaags concours waar veel ruiters aan deelnemen, waaronder Ente van Veen en Rebecca de Boer. 

  Ente reed met haar paard Mister Grey in de bb een foutloze ronde. Daarna moest zij in de klasse B starten. Er was een sterk deelnemersveld van 100 ruiters en amazones. Ente reed een keurige foutloze ronde en de jury beloonde haar rondje met een hoge score van 80 stijlpunten. Het duo mocht een tweede prijs in ontvangst nemen. 

  Rebecca de Boer mocht daarna aan start met haar paard Legas in de klasse B. Ook zij reden een mooie foutloze ronde en mochten 75 stijlpunten behalen en een 11 prijs in ontvangst nemen. Een knappe prestatie van beide amazones.

  Ente van Veen en Mister Grey
  Rebecca de Boer en Legas

 • Orcaruiters presteren goed op eigen bodem

  Afgelopen zaterdag werden er een dressuurwedstrijd op eigen bodem georganiseerd. Verschillende Orcaruiters deden hier ook aan mee. Met mooie resultaten tot gevolg.

  In de klasse B reed Babette Bos met haar paard Mara. Ze reed een keurige eerste proef en behaalde een mooie score van 193,5 punten. De score was goed voor een eerste prijs. De tweede proef behaalde zij ook een mooie score van 185, 5 punten. Babette en Mara gaan nu trainen voor de klasse L1.

  Ente van Veen verscheen dit keer ook in de dressuurring met haar paard Mister Grey. Het was de eerste dressuurwedstrijd voor het duo en niet zonder succes. Ze reden een mooie eerste proef en behaalden 185 punten. Ente mocht met dit resultaat een tweede prijs in ontvangst nemen. De tweede proef ging nog beter, zij behaalden 189 punten en een derde prijs.

  Dicky Kuyt deed voor de aller eerste keer mee met zijn nieuwe jonge paard Zagros. Dicky heeft Zagros zelf zadelmak en doorgereden. Zagros vond het allemaal nog een beetje spannend, maar Dicky stuurde zijn paard netjes de ring rond. De jury beloonde het duo met 183,5 punten. De eerste winstpunt is hiermee een feit.

  Ook Femke Boerma deed voor het eerst mee met haar haar nieuwe jonge paard Navito in de klasse BB. Femke heeft haar paard ook helemaal zelf opgeleid. De hekjes en het juryhokje vond Navito een beetje spannend. Femke stelde haar paard gerust en Navito deed braaf zijn oefeningen. Samen behaalden zij een mooie score van 196,5 en 189 punten. Een mooi begin voor het duo dat direct drie winstpunten binnensleepte.

  In de klasse M2 verscheen Petra Ippel mee met haar paard Cnud. Zij hebben een langere revalidatie periode achter de rug en dit was de eerste wedstrijd weer waar zij van start mochten gaan. De jury vond Petra en Cnud een mooi en passend duo en met 187 en 180 mochten zij twee winstpunten achter hun naam schrijven.

  Jenny van Veen reed met haar paard Impossible JJ mee in de klasse Z1. Jenny had haar handen vol aan haar paard, toch wist Jenny hem netjes de proef door te rijden. Zij behaalden 209 en 200 punten, een mooie winstpunt rijker in de Z1.

  Springen

  Rebecca de Boer was afgelopen zaterdag in Hierden om mee te doen aan een springwedstrijd. Zij verscheen met haar paard Legas L in de klasse BB. Ze reden samen een mooi rondje. Ook startte zij weer voor het eerst een klasse hoger in de klasse B. Rebecca en Legas sprongen alle hindernissen foutloos, maar door een extra volte kregen zij 4 strafpunten.

  Babette en Mara (foto: Meindert Koffeman)
 • Orcaruiters succesvol tijdens de Kringkampioenschappen

  Afgelopen weekend werden de Kringkampioenschappen springen verreden in Genemuiden.

  Ente van Veen startte met haar paard Mister Grey in de klasse B. Mister Grey is nog een jong paard die Ente zelf heeft gefokt. De combinatie is goed op weg en beloofd wat voor de toekomst. Ente startte voor de tweede keer in de klasse B. Ze reed foutloos en behaalde een vierde plaats. Hiermee plaatste zij zich voor de Regiokampioenschappen.

  Jannie Nentjes startte met haar paard Everest in de klasse L. Na een foutloos basisparcours was het tijd voor de barrage. De spanning was om te snijden. Everest vloog over de hindernis en zette een snelle tijd neer van 31,82 seconden. Hiermee behaalde zij een eerste plek en een ticket naar de Regiokampioenschappen die 19 februari in Saasveld worden georganiseerd.

  Harich

  Rebecca de Boer startte met haar paard Legas L in de klasse BB in Harich. Het eerste parcours reed de combinatie een mooie foutloze ronde en werden beloond met 81 stijlpunten. Deze stijlpunten waren goed voor een eerste prijs.

 • Nieuwe dressuurring

  Sinds kort hebben we een nieuwe dressuurring bij de Orcaruiters. Veel combinaties hebben al mogen rijden in deze prachtige ring tijdens een van onze wedstrijden. We wilden toch nog graag onze sponsoren in het zonnetje zetten, want zonder onze sponsoren konden wij dit niet realiseren. We hebben een mooi filmpje laten maken van onze nieuwe dressuurring.

  Sponsoren bedankt namens de Orcaruiters.
  Snijder reclame
  Visscher Seafood
  Dayseaday
  Visgroothandel de Jong
  Visco
  Seafood Go
  Profinis Accountants en Adviseurs
  De Online Dealer
  Car Service Urk
  Jacob Trade
  Klaas Meijer bodems
  Paardentandarts Niek Jansen en Evy de Brabander
  Akash Saddlery
  Rock Machinefabriek
  BvH Dienstverlening
  GMS onderhoud
  JSB Bouw en Dakwerken
  Bos lastechniek
  Schoonmaakbedrijf van Slooten
  TOP bedrijfsdiensten
  BAWO Agrarische Dienstverlening
  Kriellaars boomkwekerijen
  Aangenaam Buiten
  Borduurstudio de Wakkie
  Beauty P’Alice
  Thuiszorg Hester
  De Kranslozen

  https://youtu.be/QryVX9WyI9Q
 • Regiokampioenschappen een groot succes!

  Afgelopen twee weken werden op het terrein van de Orcaruiters de regiokampioenschappen georganiseerd. Ruiters en amazones vanuit heel Overijssel en de Noordoostpolder reisden af naar Urk om te strijden voor de kampioenstitel en/of een ticket naar de Nederlands kampioenschappen.

  De wekenlange voorbereidingen werden beloond met veel positieve reacties, een gezellige sfeer en mooi weer. Bovenal kon er genoten worden van onze prachtige sport. Het terrein werd omgetoverd tot een gezellig en mooi aangekleed terras. Bezoekers konden vanaf het terras de ruiters en amazones zien schitteren in de ring. De kampioenen kregen een prachtige deken en een Urker goodybag.

  Ook een aantal Orcaruiters streden mee voor de kampioenstitel. Bij de pony’s reed Joanne Blok met Hannatou in de klasse L1. Ze reden een nette proef en behaalden 61,75 %. Joanne werd derde in haar klassement. Helaas mocht er maar één combinatie door naar de Nederlandse kampioenschappen. Ente van Veen reed met Dorcan in de L1. Ze reden een mooie proef en behaalden 62,08%. Een mooie score, maar niet genoeg voor een ticket naar het NK. Anne Kramer reed met Déjà vu de Semily in de M1. Zij behaalden samen een score van 60,66%. Anne reed in een sterk deelnemersveld, haar score was niet genoeg om door te mogen naar het NK.

  Overige uitslagen kunt u vinden op de website van regio Overijssel. Foto’s kun u terug vinden op de website van Cynthia Vos Fotografie, Foto4u en Meindert Koffeman Fotografie.

  Het organiseren van de regiokampioenschappen had niet gekund zonder alle sponsoren. Namens de wedstrijdcommissie willen wij onze sponsoren hartelijk bedanken.

  Dayseaday
  Hypostore
  Klif18
  Horse Equipment
  HES Vetenair
  Gemeente Urk
  Bos lastechniek
  Konag
  Jumbo Urk
  Boni Urk
  Blikkie voor een Prikkie
  Asia Express Food
  Aangenaam Buiten
  Camping It Soal
  Tuinexperts
  Schildersbedrijf K.J. Coenen
  Flevo schilderwerken
  Seacon
  Sea Frozen
  Neerlandia
  Zeebulon
  Urker vishandel J Loosman
  Avalon Maritime

  536-5368703_dayseaday-hd-png-download
  0x0
  images
  jumbo-urk-folder
  Logo-Facebook-blauwe-letters-weg-grijs-4-cm-bij-4-cm-Facebook
  maxresdefault
  Mgcjj2AV
  Neerlandia_fc_nieuw-logo_900dpi@2x
  seacon-logo960x640
  unnamed (1)
  unnamed
  aangenaam buiten
  boni-urk
  download
  Horse-Equipment-Urk
  download (1)
  logo
  download
  1598967526034
  Tuinexperts-750
  Sea-Frozen-Logo-Negatief-Transparant-1024x265
  previous arrow
  next arrow