Volg ons ook op Facebook en Instagram

Op deze pagina kunt u de laatste nieuwsberichten vinden van onze vereniging. • Nieuwe dressuurring

  Sinds kort hebben we een nieuwe dressuurring bij de Orcaruiters. Veel combinaties hebben al mogen rijden in deze prachtige ring tijdens een van onze wedstrijden. We wilden toch nog graag onze sponsoren in het zonnetje zetten, want zonder onze sponsoren konden wij dit niet realiseren. We hebben een mooi filmpje laten maken van onze nieuwe dressuurring.

  Sponsoren bedankt namens de Orcaruiters.
  Snijder reclame
  Visscher Seafood
  Dayseaday
  Visgroothandel de Jong
  Visco
  Seafood Go
  Profinis Accountants en Adviseurs
  De Online Dealer
  Car Service Urk
  Jacob Trade
  Klaas Meijer bodems
  Paardentandarts Niek Jansen en Evy de Brabander
  Akash Saddlery
  Rock Machinefabriek
  BvH Dienstverlening
  GMS onderhoud
  JSB Bouw en Dakwerken
  Bos lastechniek
  Schoonmaakbedrijf van Slooten
  TOP bedrijfsdiensten
  BAWO Agrarische Dienstverlening
  Kriellaars boomkwekerijen
  Aangenaam Buiten
  Borduurstudio de Wakkie
  Beauty P’Alice
  Thuiszorg Hester
  De Kranslozen

  https://youtu.be/QryVX9WyI9Q
 • Regiokampioenschappen een groot succes!

  Afgelopen twee weken werden op het terrein van de Orcaruiters de regiokampioenschappen georganiseerd. Ruiters en amazones vanuit heel Overijssel en de Noordoostpolder reisden af naar Urk om te strijden voor de kampioenstitel en/of een ticket naar de Nederlands kampioenschappen.

  De wekenlange voorbereidingen werden beloond met veel positieve reacties, een gezellige sfeer en mooi weer. Bovenal kon er genoten worden van onze prachtige sport. Het terrein werd omgetoverd tot een gezellig en mooi aangekleed terras. Bezoekers konden vanaf het terras de ruiters en amazones zien schitteren in de ring. De kampioenen kregen een prachtige deken en een Urker goodybag.

  Ook een aantal Orcaruiters streden mee voor de kampioenstitel. Bij de pony’s reed Joanne Blok met Hannatou in de klasse L1. Ze reden een nette proef en behaalden 61,75 %. Joanne werd derde in haar klassement. Helaas mocht er maar één combinatie door naar de Nederlandse kampioenschappen. Ente van Veen reed met Dorcan in de L1. Ze reden een mooie proef en behaalden 62,08%. Een mooie score, maar niet genoeg voor een ticket naar het NK. Anne Kramer reed met Déjà vu de Semily in de M1. Zij behaalden samen een score van 60,66%. Anne reed in een sterk deelnemersveld, haar score was niet genoeg om door te mogen naar het NK.

  Overige uitslagen kunt u vinden op de website van regio Overijssel. Foto’s kun u terug vinden op de website van Cynthia Vos Fotografie, Foto4u en Meindert Koffeman Fotografie.

  Het organiseren van de regiokampioenschappen had niet gekund zonder alle sponsoren. Namens de wedstrijdcommissie willen wij onze sponsoren hartelijk bedanken.

  Dayseaday
  Hypostore
  Klif18
  Horse Equipment
  HES Vetenair
  Gemeente Urk
  Bos lastechniek
  Konag
  Jumbo Urk
  Boni Urk
  Blikkie voor een Prikkie
  Asia Express Food
  Aangenaam Buiten
  Camping It Soal
  Tuinexperts
  Schildersbedrijf K.J. Coenen
  Flevo schilderwerken
  Seacon
  Sea Frozen
  Neerlandia
  Zeebulon
  Urker vishandel J Loosman
  Avalon Maritime

  536-5368703_dayseaday-hd-png-download
  0x0
  images
  jumbo-urk-folder
  Logo-Facebook-blauwe-letters-weg-grijs-4-cm-bij-4-cm-Facebook
  maxresdefault
  Mgcjj2AV
  Neerlandia_fc_nieuw-logo_900dpi@2x
  seacon-logo960x640
  unnamed (1)
  unnamed
  aangenaam buiten
  boni-urk
  download
  Horse-Equipment-Urk
  download (1)
  logo
  download
  1598967526034
  Tuinexperts-750
  Sea-Frozen-Logo-Negatief-Transparant-1024x265
  previous arrow
  next arrow

 • Laatste meetmoment met winst afgesloten

  Afgelopen zaterdag werd het laatste meetmoment gereden bij de Orcaruiters. Vanaf deze week mag er in de paardensport weer gereden worden voor linten en prijzengeld.

  Berdien Pasterkamp startte afgelopen zaterdag op Urk. Ze reed met Amalia in de lichte tour. Het vele trainen is niet voor niets. Ze reed een fijne proef met nog enkele foutjes. Ze behaalde een score van 60,44%.

  Anthea Kramer startte met Grease Emelwerth in de klasse Z1, de proeven werden beloond met een score van 198,5 en 200,5. Dit is helaas net niet genoeg voor winst.

  Ente van Veen startte met Dorcan in de klasse L1. Ze reed een keurige proef en kreeg een score van 198,5 en 211,5. Deze combinatie mag alweer promoveren naar een hogere klasse.

  In de klasse L2 startte Margriet Mazereeuw met Guus en reden samen een mooie proef. Met 199 en 202 punten behaalde ze 2 dikke winstpunten.

  Babette Koffeman ( zie foto ) deed ook mee met Amerens in de klasse B. Ze reed twee fijne proeven die werden beloond met een score van 188 en 192,5 goed voor 2 winstpunten.

  Mathilde Ras reed met Georgina in de klasse B. De combinatie reed twee fijne proeven en had een score van 184,5 en 189 goed voor 2 nette winstpunten.

  Anne Kramer was afgelopen zaterdag als laatste aan bod in de klasse M1 met Deja vu de Semilly, de proeven werden beloond met een score van 185,5 en 177,5.

  Op 9, 10 en 17 juli zal er gestreden worden voor de titel regiokampioen op het terrein van de Orcaruiters.

  Babette Bos met Amerens

 • Mooie resultaten tijdens de Kringkampioenschappen NWO-NOP op Urk

  Afgelopen zaterdag werden de kringkampioenschappen dressuur in aangepaste vorm verreden op Urk. Voorheen werden tijdens de kringkampioenschappen alle disciplines, klassen en categorieën op één locatie verreden. Normaal een groot evenement, maar door corona zijn evenementen nu niet toegestaan en moest de kringkampioenschappen in aangepaste vorm georganiseerd worden. De discipline dressuur paarden en pony’s werd toegezegd aan de Orcaruiters te Urk. Helaas mocht er ook nog niet gestreden worden voor de kampioenstitel en bij behorende linten, want de kampioenschappen werden als meetmoment verreden. Wel mocht er gereden worden voor winstpunten en de hoogst geklasseerde ruiters mogen door naar de regio kampioenschappen.

  Op vrijdag mochten de ruiters in de klasse M en Z van start.
  Jennie van Veen startte met haar Impossible JJ in de klasse Z1. Jennie reed een sterke proef. Haar proef werd beloond met bijna 64% en een ticket naar de regiokampioenschappen. Anne Kramer startte met Déjà vu de Semilly in de klasse M1. Ze reden een ontspannen proef en die werd beloond met een goed percentage van 62%. Ze staan op de reserve lijst voor de regiokampioenschappen. Bianca Strikwerda reed met Candygirl in de M1. Door wat spanningsfoutjes haalden zij net geen winstpunt.

  Op zaterdag werden de overige klassen verreden.
  ’s Morgens vroeg moest Joanne Blok met haar b-pony Hannatou in de klasse L1 startten. Joanne heeft hard geoefend en daardoor werd haar proef beloond met 61%. Zij behaalde hoogste score van haar categorie en daarmee mag zij zich kringkampioen noemen en is zij door naar de regiokampioenschappen. Janneco Brouwer startte eerst met haar pony Black Swa in de klasse L2. De proef werd beloond met 60%. Daarnaast startte Janneco haar andere pony Spring Stars Simba in de klasse M1. Met Simba reed ze een sterke proef die werd beloond met bijna 64%. Ze staan reserve voor de regiokampioenschappen. Mathilde Ras was ook weer van de partij met haar pony Daisy, in de klasse B. Ze zijn nog maar heel kort een combinatie. De proef werd door de spanning wat te haastig gereden. Helaas behaalden zij net geen winstpunt.

  Paarden
  Dicky Kuyt startte in de klasse B met zijn jonge paard Manchester. Ze deden voor de eerste keer mee, Manchester vond het best wel spannend. De proef was net niet genoeg voor een winstpunt. Rebecca de Boer startte met Legas L in de klasse B. Ze reden een ontspannen proef die werd beloond met 61%. Babette Bos reed met Amerens ook in de klasse B. Zij behaalden een percentage van 61,8% en staat hier mee als eerste reserve voor de regiokampioenschappen. Ente van Veen startte met Dorcan in de klasse L1. Ze reed een bijna foutloze proef en die werd beloond met maar liefst 70% en een ticket naar de regiokampioenschappen. Deborah Nentjes ging van start met haar paard Idolin. Haar proef werd beloond met 60% en is daarmee officieel L1. Geriette Aret kwam met Justin uit in de klasse L2. Ondanks de spanning werd de proef beloond met 60%. Margriet van Otterloo startte met haar paard MS Gestoril in de klasse L2. Zij reden en nette proef en werden beloond met 61%.

  De deelnemers waren te spreken over de goede organisatie, de fijne rijbanen en natuurlijk het heerlijke visje wat genuttigd kon worden. Al met al kijken de Orcaruiters terug op een geslaagde dag met vele mooie scores van hun eigen leden.

  Namens de Orcaruiters willen wij onze sponsoren hartelijk bedanken:
  De Groot Diervoeders BV
  Dayseaday Group
  Drukkerij ’t kleine Klif
  Horka
  G Koffeman
  Van Ulsen Fourage & zo
  BHV Dienstverlening
  Konag Aanhangwagens

  Fotografie:
  M Koffeman Fotografie
  Cynthia Vos Fotografie

  Joanne Blok met Hannatou: Kringkampioen klasse L1, cat. AB

 • Orcaruiters presteren weer goed op eigen bodem

  Afgelopen zaterdag was er weer een meetmoment bij de Orcaruiters. Verschillende leden van de vereniging deden mee op eigen bodem. Wat mooie resultaten opleverde.

  Berdien Pasterkamp startte voor de tweede keer met haar paard Amalia in de lichte tour klasse. Deze combinatie is langer dan een jaar niet gestart op wedstrijd en hebben ondanks dat een goede proef neergezet. Wel waren er wat fouten door de zenuwen, maar als ze die onder controle krijgt dan komt het helemaal goed.

  Anthea Kramer deed ook mee in Urk met haar pony Grease. Heel knap want Anthea rijdt met haar pony Grease tussen de paarden in de klasse Z1. En zijn al druk aan het oefenen voor een klasse hoger, namelijk de Z2. De punten waren afgelopen zaterdag net niet genoeg voor een winstpunt.

  Ente van Veen deed afgelopen zaterdag ook mee in de klasse L1 met Dorcan. Ze heeft twee nette proeven gereden die werden beloond met 203 en 199 punten. Dat zijn maar liefst vier winstpunten.

  Anne Kramer startte met haar paard Diamant voor de eerste keer in de klasse M1. De tweede proef werd beloond met een winstpunt.

  Mathilde Ras startte met haar Daisy in de klasse B. Ze reed twee winstpunten 183 en 187. Mathilde heeft de afgelopen weken hard getraind en dat was terug te zien in de punten.

  foto: Anne Kramer