Volg ons ook op Facebook en Instagram

Op deze pagina kunt u de laatste nieuwsberichten vinden van onze vereniging. • Op naar de Regiokampioenschappen!

  Afgelopen zaterdag werden de Kringkampioenschappen NWO-NOP springen en dressuur georganiseerd. Vooraf moest er een selectiewedstrijd gereden worden om mee te mogen doen aan deze wedstrijd. Als van oudsher reisden er meerdere Orcaruiters af naar Luttelgeest om daar te strijden voor een kampioenstitel of een ticket naar de regiokampioenschappen in Bentelo. Alle combinaties die deze dag gestart zijn, hebben het felbegeerde ticket naar de regiokampioenschappen weten te bemachtigen. 

  Springen

  In de klasse L verscheen Jannie Nentjes met Everest. In de eerste en tweede manche bleven zij foutloos. In de spannende barrage bleef ook deze combinatie foutloos en wisten zij de snelste tijd neer te zetten. Jannie mocht de eerste prijs in ontvangst nemen. Op de selectiewedstrijden hadden zij 2 plaatsingspunten. Dit betekende dat Jannie ook de Kampioenstitel op haar mocht naam zetten.

  De klasse B werd op stijlpunten beoordeeld door twee jury’s die in de ring staan. Ente van Veen reed met haar Mister Grey een prachtige foutloze ronde en de jury beloonde haar met een hoge score van 84 stijlpunten. Niemand anders wist deze score te verbeteren en Ente mocht de eerste prijs in ontvangst nemen.

  Rebecca de Boer verscheen eveneens in de klasse B met haar paard Legas L. Ook zij wisten foutloos te blijven en kregen 72 stijlpunten van de jury. De combinatie viel net buiten de prijzen, maar bemachtigden wel een ticket naar de regiokampioenschappen.

  Pony’s 

  Bij de pony’s in de klasse L, categorie D, ging Mathilde Ras met haar pony Georgina van start. Ze reden een netjes parcours en behaalden een tweede plek. 

  Dressuur

  Tijdens de kringkampioenschappen worden de eerste dressuurproef door twee jury’s beoordeeld. De scores worden bij elkaar opgeteld en het gemiddelde telt mee voor het klassement. 

  Dicky Kuyt mochten als eerste van start met zijn paard Zagros in de L1. Ze reden een nette proef en behaalden een gemiddelde van 187 punten in de tweede proef behaalden zij 190 punten en een tweede prijs.

  In de klasse L2 verscheen Amanda de Boer in de ring met Joterra. Ze reden een mooie proef en behaalden een gemiddelde van 185 punten.

  Jennie van Veen reed met haar paard Impossible JJ in de klasse Z1. Ze reden een prachtige proef met een gemiddelde score van 221 en behaalden een tweede prijs. 

  Ook alle dressuurcombinaties mogen door naar de regiokampioenschappen. Een succesvolle dag voor de Orcaruiters.

 • Succesvol weekend voor de Orcaruiters

  Afgelopen zaterdag werd op het terrein van de Orcaruiters dressuurwedstrijd georganiseerd. De wedstrijd was een van de drie selectiewedstrijden. Ruiters en amazones die mee willen doen aan de kringkampioenschappen moeten minimaal één selectiewedstrijd gereden hebben. De beste score telt mee op de Kringkampioenschappen die 25 juni verreden zal worden.

  In de klasse B verscheen Ente van Veen in de ring met Mister Grey. Ze reden een mooie proef en behaalden 193 en 192,5 punten. Twee dikke winstpunten voor deze combinatie.

  Dicky Kuyt debuteerde in de klasse L1 met zijn paard Zagros. Ze reden samen een keurige proef en behaalden 192 en 197 punten. Niemand anders wist deze score te verslaan en Dicky mocht twee keer een eerste prijs mee naar huis nemen.

  In de Lichte Tour ging Berdien Pasterkamp aan start met haar paard Amalia. Berdien reed voor het eerst in de klasse Inter-1. Dit de twee na hoogste klasse die men in de dressuursport kan rijden, een hele prestatie op zich. Berdien reed een nette proef, de jury zag dit ook en beloonde haar met 61,544 %, wat genoeg is voor een winstpunt.   

  Met dank aan de sponsoren: Vishandel Snoek, Kapitein personeel, Palingboot het Bottertje, DBKC ICT & Kantoor, Vishandel de Jong en Seafrozen.

  Springen

  In Staphorst werd een springwedstrijd georganiseerd. Ente van Veen startte op vrijdag met Mister Grey. Ze reed een foutloos parcours in de klasse B, behaalden hiermee 71,5 stijlpunten en een vierde prijs. Rebecca de Boer startte op zaterdag met Legas. Ze reden eveneens een foutloos parcours en behaalden 72,5 stijlpunten.

  Berdien Pasterkamp met Amalia
  Dicky Kuyt met Zagros
 • Ente van Veen pakt tweede prijs in Balkbrug

  Vandaag werd er in Balkbrug het evenement ‘Paard 2022’ georganiseerd. Een mooi groot  meerdaags concours waar veel ruiters aan deelnemen, waaronder Ente van Veen en Rebecca de Boer. 

  Ente reed met haar paard Mister Grey in de bb een foutloze ronde. Daarna moest zij in de klasse B starten. Er was een sterk deelnemersveld van 100 ruiters en amazones. Ente reed een keurige foutloze ronde en de jury beloonde haar rondje met een hoge score van 80 stijlpunten. Het duo mocht een tweede prijs in ontvangst nemen. 

  Rebecca de Boer mocht daarna aan start met haar paard Legas in de klasse B. Ook zij reden een mooie foutloze ronde en mochten 75 stijlpunten behalen en een 11 prijs in ontvangst nemen. Een knappe prestatie van beide amazones.

  Ente van Veen en Mister Grey
  Rebecca de Boer en Legas

 • Orcaruiters presteren goed op eigen bodem

  Afgelopen zaterdag werden er een dressuurwedstrijd op eigen bodem georganiseerd. Verschillende Orcaruiters deden hier ook aan mee. Met mooie resultaten tot gevolg.

  In de klasse B reed Babette Bos met haar paard Mara. Ze reed een keurige eerste proef en behaalde een mooie score van 193,5 punten. De score was goed voor een eerste prijs. De tweede proef behaalde zij ook een mooie score van 185, 5 punten. Babette en Mara gaan nu trainen voor de klasse L1.

  Ente van Veen verscheen dit keer ook in de dressuurring met haar paard Mister Grey. Het was de eerste dressuurwedstrijd voor het duo en niet zonder succes. Ze reden een mooie eerste proef en behaalden 185 punten. Ente mocht met dit resultaat een tweede prijs in ontvangst nemen. De tweede proef ging nog beter, zij behaalden 189 punten en een derde prijs.

  Dicky Kuyt deed voor de aller eerste keer mee met zijn nieuwe jonge paard Zagros. Dicky heeft Zagros zelf zadelmak en doorgereden. Zagros vond het allemaal nog een beetje spannend, maar Dicky stuurde zijn paard netjes de ring rond. De jury beloonde het duo met 183,5 punten. De eerste winstpunt is hiermee een feit.

  Ook Femke Boerma deed voor het eerst mee met haar haar nieuwe jonge paard Navito in de klasse BB. Femke heeft haar paard ook helemaal zelf opgeleid. De hekjes en het juryhokje vond Navito een beetje spannend. Femke stelde haar paard gerust en Navito deed braaf zijn oefeningen. Samen behaalden zij een mooie score van 196,5 en 189 punten. Een mooi begin voor het duo dat direct drie winstpunten binnensleepte.

  In de klasse M2 verscheen Petra Ippel mee met haar paard Cnud. Zij hebben een langere revalidatie periode achter de rug en dit was de eerste wedstrijd weer waar zij van start mochten gaan. De jury vond Petra en Cnud een mooi en passend duo en met 187 en 180 mochten zij twee winstpunten achter hun naam schrijven.

  Jenny van Veen reed met haar paard Impossible JJ mee in de klasse Z1. Jenny had haar handen vol aan haar paard, toch wist Jenny hem netjes de proef door te rijden. Zij behaalden 209 en 200 punten, een mooie winstpunt rijker in de Z1.

  Springen

  Rebecca de Boer was afgelopen zaterdag in Hierden om mee te doen aan een springwedstrijd. Zij verscheen met haar paard Legas L in de klasse BB. Ze reden samen een mooi rondje. Ook startte zij weer voor het eerst een klasse hoger in de klasse B. Rebecca en Legas sprongen alle hindernissen foutloos, maar door een extra volte kregen zij 4 strafpunten.

  Babette en Mara (foto: Meindert Koffeman)
 • Orcaruiters succesvol tijdens de Kringkampioenschappen

  Afgelopen weekend werden de Kringkampioenschappen springen verreden in Genemuiden.

  Ente van Veen startte met haar paard Mister Grey in de klasse B. Mister Grey is nog een jong paard die Ente zelf heeft gefokt. De combinatie is goed op weg en beloofd wat voor de toekomst. Ente startte voor de tweede keer in de klasse B. Ze reed foutloos en behaalde een vierde plaats. Hiermee plaatste zij zich voor de Regiokampioenschappen.

  Jannie Nentjes startte met haar paard Everest in de klasse L. Na een foutloos basisparcours was het tijd voor de barrage. De spanning was om te snijden. Everest vloog over de hindernis en zette een snelle tijd neer van 31,82 seconden. Hiermee behaalde zij een eerste plek en een ticket naar de Regiokampioenschappen die 19 februari in Saasveld worden georganiseerd.

  Harich

  Rebecca de Boer startte met haar paard Legas L in de klasse BB in Harich. Het eerste parcours reed de combinatie een mooie foutloze ronde en werden beloond met 81 stijlpunten. Deze stijlpunten waren goed voor een eerste prijs.