Afgelopen zaterdag werd op het terrein van de Orcaruiters dressuurwedstrijd georganiseerd. De wedstrijd was een van de drie selectiewedstrijden. Ruiters en amazones die mee willen doen aan de kringkampioenschappen moeten minimaal één selectiewedstrijd gereden hebben. De beste score telt mee op de Kringkampioenschappen die 25 juni verreden zal worden.

In de klasse B verscheen Ente van Veen in de ring met Mister Grey. Ze reden een mooie proef en behaalden 193 en 192,5 punten. Twee dikke winstpunten voor deze combinatie.

Dicky Kuyt debuteerde in de klasse L1 met zijn paard Zagros. Ze reden samen een keurige proef en behaalden 192 en 197 punten. Niemand anders wist deze score te verslaan en Dicky mocht twee keer een eerste prijs mee naar huis nemen.

In de Lichte Tour ging Berdien Pasterkamp aan start met haar paard Amalia. Berdien reed voor het eerst in de klasse Inter-1. Dit de twee na hoogste klasse die men in de dressuursport kan rijden, een hele prestatie op zich. Berdien reed een nette proef, de jury zag dit ook en beloonde haar met 61,544 %, wat genoeg is voor een winstpunt.   

Met dank aan de sponsoren: Vishandel Snoek, Kapitein personeel, Palingboot het Bottertje, DBKC ICT & Kantoor, Vishandel de Jong en Seafrozen.

Springen

In Staphorst werd een springwedstrijd georganiseerd. Ente van Veen startte op vrijdag met Mister Grey. Ze reed een foutloos parcours in de klasse B, behaalden hiermee 71,5 stijlpunten en een vierde prijs. Rebecca de Boer startte op zaterdag met Legas. Ze reden eveneens een foutloos parcours en behaalden 72,5 stijlpunten.

Berdien Pasterkamp met Amalia
Dicky Kuyt met Zagros
Succesvol weekend voor de Orcaruiters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.