Afgelopen zaterdag werden de Kringkampioenschappen NWO-NOP springen en dressuur georganiseerd. Vooraf moest er een selectiewedstrijd gereden worden om mee te mogen doen aan deze wedstrijd. Als van oudsher reisden er meerdere Orcaruiters af naar Luttelgeest om daar te strijden voor een kampioenstitel of een ticket naar de regiokampioenschappen in Bentelo. Alle combinaties die deze dag gestart zijn, hebben het felbegeerde ticket naar de regiokampioenschappen weten te bemachtigen. 

Springen

In de klasse L verscheen Jannie Nentjes met Everest. In de eerste en tweede manche bleven zij foutloos. In de spannende barrage bleef ook deze combinatie foutloos en wisten zij de snelste tijd neer te zetten. Jannie mocht de eerste prijs in ontvangst nemen. Op de selectiewedstrijden hadden zij 2 plaatsingspunten. Dit betekende dat Jannie ook de Kampioenstitel op haar mocht naam zetten.

De klasse B werd op stijlpunten beoordeeld door twee jury’s die in de ring staan. Ente van Veen reed met haar Mister Grey een prachtige foutloze ronde en de jury beloonde haar met een hoge score van 84 stijlpunten. Niemand anders wist deze score te verbeteren en Ente mocht de eerste prijs in ontvangst nemen.

Rebecca de Boer verscheen eveneens in de klasse B met haar paard Legas L. Ook zij wisten foutloos te blijven en kregen 72 stijlpunten van de jury. De combinatie viel net buiten de prijzen, maar bemachtigden wel een ticket naar de regiokampioenschappen.

Pony’s 

Bij de pony’s in de klasse L, categorie D, ging Mathilde Ras met haar pony Georgina van start. Ze reden een netjes parcours en behaalden een tweede plek. 

Dressuur

Tijdens de kringkampioenschappen worden de eerste dressuurproef door twee jury’s beoordeeld. De scores worden bij elkaar opgeteld en het gemiddelde telt mee voor het klassement. 

Dicky Kuyt mochten als eerste van start met zijn paard Zagros in de L1. Ze reden een nette proef en behaalden een gemiddelde van 187 punten in de tweede proef behaalden zij 190 punten en een tweede prijs.

In de klasse L2 verscheen Amanda de Boer in de ring met Joterra. Ze reden een mooie proef en behaalden een gemiddelde van 185 punten.

Jennie van Veen reed met haar paard Impossible JJ in de klasse Z1. Ze reden een prachtige proef met een gemiddelde score van 221 en behaalden een tweede prijs. 

Ook alle dressuurcombinaties mogen door naar de regiokampioenschappen. Een succesvolle dag voor de Orcaruiters.

Op naar de Regiokampioenschappen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.