Afgelopen zaterdag werden er een dressuurwedstrijd op eigen bodem georganiseerd. Verschillende Orcaruiters deden hier ook aan mee. Met mooie resultaten tot gevolg.

In de klasse B reed Babette Bos met haar paard Mara. Ze reed een keurige eerste proef en behaalde een mooie score van 193,5 punten. De score was goed voor een eerste prijs. De tweede proef behaalde zij ook een mooie score van 185, 5 punten. Babette en Mara gaan nu trainen voor de klasse L1.

Ente van Veen verscheen dit keer ook in de dressuurring met haar paard Mister Grey. Het was de eerste dressuurwedstrijd voor het duo en niet zonder succes. Ze reden een mooie eerste proef en behaalden 185 punten. Ente mocht met dit resultaat een tweede prijs in ontvangst nemen. De tweede proef ging nog beter, zij behaalden 189 punten en een derde prijs.

Dicky Kuyt deed voor de aller eerste keer mee met zijn nieuwe jonge paard Zagros. Dicky heeft Zagros zelf zadelmak en doorgereden. Zagros vond het allemaal nog een beetje spannend, maar Dicky stuurde zijn paard netjes de ring rond. De jury beloonde het duo met 183,5 punten. De eerste winstpunt is hiermee een feit.

Ook Femke Boerma deed voor het eerst mee met haar haar nieuwe jonge paard Navito in de klasse BB. Femke heeft haar paard ook helemaal zelf opgeleid. De hekjes en het juryhokje vond Navito een beetje spannend. Femke stelde haar paard gerust en Navito deed braaf zijn oefeningen. Samen behaalden zij een mooie score van 196,5 en 189 punten. Een mooi begin voor het duo dat direct drie winstpunten binnensleepte.

In de klasse M2 verscheen Petra Ippel mee met haar paard Cnud. Zij hebben een langere revalidatie periode achter de rug en dit was de eerste wedstrijd weer waar zij van start mochten gaan. De jury vond Petra en Cnud een mooi en passend duo en met 187 en 180 mochten zij twee winstpunten achter hun naam schrijven.

Jenny van Veen reed met haar paard Impossible JJ mee in de klasse Z1. Jenny had haar handen vol aan haar paard, toch wist Jenny hem netjes de proef door te rijden. Zij behaalden 209 en 200 punten, een mooie winstpunt rijker in de Z1.

Springen

Rebecca de Boer was afgelopen zaterdag in Hierden om mee te doen aan een springwedstrijd. Zij verscheen met haar paard Legas L in de klasse BB. Ze reden samen een mooi rondje. Ook startte zij weer voor het eerst een klasse hoger in de klasse B. Rebecca en Legas sprongen alle hindernissen foutloos, maar door een extra volte kregen zij 4 strafpunten.

Babette en Mara (foto: Meindert Koffeman)
Orcaruiters presteren goed op eigen bodem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.