Afgelopen zaterdag werden de kringkampioenschappen dressuur in aangepaste vorm verreden op Urk. Voorheen werden tijdens de kringkampioenschappen alle disciplines, klassen en categorieën op één locatie verreden. Normaal een groot evenement, maar door corona zijn evenementen nu niet toegestaan en moest de kringkampioenschappen in aangepaste vorm georganiseerd worden. De discipline dressuur paarden en pony’s werd toegezegd aan de Orcaruiters te Urk. Helaas mocht er ook nog niet gestreden worden voor de kampioenstitel en bij behorende linten, want de kampioenschappen werden als meetmoment verreden. Wel mocht er gereden worden voor winstpunten en de hoogst geklasseerde ruiters mogen door naar de regio kampioenschappen.

Op vrijdag mochten de ruiters in de klasse M en Z van start.
Jennie van Veen startte met haar Impossible JJ in de klasse Z1. Jennie reed een sterke proef. Haar proef werd beloond met bijna 64% en een ticket naar de regiokampioenschappen. Anne Kramer startte met Déjà vu de Semilly in de klasse M1. Ze reden een ontspannen proef en die werd beloond met een goed percentage van 62%. Ze staan op de reserve lijst voor de regiokampioenschappen. Bianca Strikwerda reed met Candygirl in de M1. Door wat spanningsfoutjes haalden zij net geen winstpunt.

Op zaterdag werden de overige klassen verreden.
’s Morgens vroeg moest Joanne Blok met haar b-pony Hannatou in de klasse L1 startten. Joanne heeft hard geoefend en daardoor werd haar proef beloond met 61%. Zij behaalde hoogste score van haar categorie en daarmee mag zij zich kringkampioen noemen en is zij door naar de regiokampioenschappen. Janneco Brouwer startte eerst met haar pony Black Swa in de klasse L2. De proef werd beloond met 60%. Daarnaast startte Janneco haar andere pony Spring Stars Simba in de klasse M1. Met Simba reed ze een sterke proef die werd beloond met bijna 64%. Ze staan reserve voor de regiokampioenschappen. Mathilde Ras was ook weer van de partij met haar pony Daisy, in de klasse B. Ze zijn nog maar heel kort een combinatie. De proef werd door de spanning wat te haastig gereden. Helaas behaalden zij net geen winstpunt.

Paarden
Dicky Kuyt startte in de klasse B met zijn jonge paard Manchester. Ze deden voor de eerste keer mee, Manchester vond het best wel spannend. De proef was net niet genoeg voor een winstpunt. Rebecca de Boer startte met Legas L in de klasse B. Ze reden een ontspannen proef die werd beloond met 61%. Babette Bos reed met Amerens ook in de klasse B. Zij behaalden een percentage van 61,8% en staat hier mee als eerste reserve voor de regiokampioenschappen. Ente van Veen startte met Dorcan in de klasse L1. Ze reed een bijna foutloze proef en die werd beloond met maar liefst 70% en een ticket naar de regiokampioenschappen. Deborah Nentjes ging van start met haar paard Idolin. Haar proef werd beloond met 60% en is daarmee officieel L1. Geriette Aret kwam met Justin uit in de klasse L2. Ondanks de spanning werd de proef beloond met 60%. Margriet van Otterloo startte met haar paard MS Gestoril in de klasse L2. Zij reden en nette proef en werden beloond met 61%.

De deelnemers waren te spreken over de goede organisatie, de fijne rijbanen en natuurlijk het heerlijke visje wat genuttigd kon worden. Al met al kijken de Orcaruiters terug op een geslaagde dag met vele mooie scores van hun eigen leden.

Namens de Orcaruiters willen wij onze sponsoren hartelijk bedanken:
De Groot Diervoeders BV
Dayseaday Group
Drukkerij ’t kleine Klif
Horka
G Koffeman
Van Ulsen Fourage & zo
BHV Dienstverlening
Konag Aanhangwagens

Fotografie:
M Koffeman Fotografie
Cynthia Vos Fotografie

Joanne Blok met Hannatou: Kringkampioen klasse L1, cat. AB

Mooie resultaten tijdens de Kringkampioenschappen NWO-NOP op Urk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.